Till Sverige

Tisdag nästa vecka så drar jag och Sophia till Sverige! Vi ska vara hemma i 8 dagar, snabb visit men när man hittar en flygbiljett för 350 dollar, runt 3000kr, ja då måste man slå till, eftersom biljetterna brukar vara minst 7000kr. Perfekt rutt med, Minneapolis till Amsterdam med Delta och sen vidare till Köpenhamn. På Kastrup hyr vi en bil, är så sjukt trött på tåget som man annars kan ta. Proppat med folk, förseningar och framför allt idioter som bara står i dörren och flyttar inte på sig när man ska hoppa på med barn och väskor. Tro inte för en sekund att någon frågar om man behöver hjälp iheller. Jag är sjukt bortskämd med det här i USA, alla hjälper alla typ mentaliteten. Ska tillägga att jag också är snabb att ge en hjälpande hand både i USA och Sverige. Så bil blir det! Betalar gärna för bekvämligheten plus att det är skönt att kunna ha friheten också med en egen bil. Kollektiv trafik är inte min grej liksom.

När barnen var små, ja då packade man med sig så mycket, flera resväskor. De dagarna är förbi, nu blir det varsin carry on bag, ryggsäck var och det är allt. Shoppar inte med presenter till Sverige och shoppar inte i Sverige för att sen dra med mig saker över Atlanten. Tja, sist så blev det visserligen en extra resväska med 16 julnissar ha ha ha. Nu tar vi bara med det minimala, tvätta kan vi göra hos mamma och vi behöver inte massa skor och annat. Vi behöver inte heller checka in väskor eller checka ut! Det sparar oss tid!

Brukade shoppa loss som en galning på PoP, men nu så har vi den kedjan här i USA och kläderna är BILLIGARE här än i Sverige. Sophia har visserligen vuxit ur det märket. Vi brukar shoppa en massa godis och annan mat, men det blir bara en bråkdel av det numera. Någon påse Ahlgrens bilar och alla är nöjda.

Så vad ska vi göra när vi väl har hämtat ut hyrbilen i Danmark och styr kosan mot mormors hus?? Det första vi alltid gör, beställer pizza från den lilla pizzerian i mammas lilla by. Vi riktigt längtar både jag och Sophia!

Vi ska hälsa på kompisar, snacka, fika, barnen ska leka. Noga med att Sophia har barn att leka med. Finns ju inget värre än vuxna som pratar och pratar och barnen är uttråkade. Nä, ut och hoppa på studsmattan!

Någon utflykt till stranden blir det nog. Något speciellt att vara ute vid havet och andas in havsluften. Kanske en sväng upp till Båstad eller kanske ut till Österlen. Tröttnar aldrig på vackra Skåne. Så härligt att stå uppe vid Ales Stenar i Kåseberga och kända vinden i håret.

På Hven för något år sedan

Mycket möjligt att jag överraskar henne med en speciell liten trip när vi är där, men mer säger jag inte.

Vi ser fram emot våra 8 dagar i Sverige!

1 thought on “Till Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s