Vilken häxjakt!

Man kan inte undgå häxjakten på sociala medier när det kommer till allas resor och flyg hit och dit runt om i världen. Nu helt plöstligt så är det så INNE att ge sig på folk som reser. Har funderat på det där med “travel via air plane shaming”. Här i USA är det miljoner med människor som flyger kors och tvärs över landet och det beror ju på otroligt stora avstånd, tågsystemet är ju inte alls något vidare att anlita och många har bara kort semester eller ska iväg på en snabb affärsresa. Min man reser nog tre gånger i månaden och aldrig skulle han ta ett tåg till Atlanta. Inte klokt ju. Många av hans möten hålls även via Skype.

I Sverige är det ju status att resa och gärna några gånger om året, typ skidsemester, en tur till Medelhavet och sen även en resa till Thailand. Det är ju sjukt många svenskar som drar iväg till Thailand! Charterresor fulla med familjer. Även om många svenskar numera hatar USA, he he, så drar de sig gärna till New York, Florida och andra delar av landet. Inte tusan skulle dessa människor helt plötsligt dra till Malmö för en lång helg med tåg, eller en vecka uppe i Östersund, ja du fattar ju. Låter ju inte lika sexigt eller dyrt som t ex Phuket eller Los Angeles…

Klart att miljön är viktig, men att gapa på influencers som åker hit och dit hjälper liksom inte. De blir ju sponsrade och varför skulle de tacka nej, det är ju deras inkomst. Som med allt annat så måste man kan till botten med detta. Jag tycker att flygbolagen ska betala en högre skatt tills de kan bevisa att de är miljövänliga i luften, de pengarna ska användas för bättre utveckling av bränsle. Biljettpriset kommer att gå upp, och det är jag helt OK med. Men som det ser ut nu, så vill varje Svensson ut och flyga och betala så lite som möjligt. Tack för det Norwegian Air och andra budget flyg.

Nä, stoppa häxjakten och använd energin för att jaga flygbolagen istället och ställ högre krav.

Res du på, undersök vilket bolag är mest eco friendly…Jag flyger hem med Delta och här kan du läsa lite om deras miljö tänk

“Delta is taking steps to improve their environmental impact – largely with regards to their fuel emissions, but also with regards to water waste, hazardous waste, and implementation of a recycling program.

The airline invests in carbon offsets – in 2017 alone they invested $2.5 million, and they have developed a proprietary flight weather app to allow pilots to better predict where they can burn less fuel.

Delta is also in the process of removing all single-use plastic items from their flights. This includes items such as stir sticks, wrappers and utensils. In total, Delta is estimated to be removing over 300,000 pounds in plastic waste each year.”

 

Advertisements

4 thoughts on “Vilken häxjakt!

  1. Hej Marie, Jag håller med och det finns så många andra sätt att rädda miljön på än att sluta resa. Resor är också så viktiga för att knyta ihop världen. För kunskap, forskning, kulturell förståelse, språkutveckling och för att få till samarbeten i världen. Vi isolerar oss om vi slutar resa.

    Ha en fin dag!

    Kram, Anneli

    Like

  2. Jag håller med om att detta blivit en sjukt stor grej i sociala medier, bra det då vi börjar fundera och prata kring ämnet MEN … håller med om att man även bör fundera på vart man kastar sina kommentarer. Tror som du att det är dags att rikta blicken åt de större jättarna i det hela, det vill säga flygbolagen. Sedan kan man göra mycket som individ och diskussioner som dessa är bra att ha … men NOG med hatet! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s