Den svåra baksidan av mitt jobb

Ibland undrar man hur världen fungerar och vilka människor som man delar planeten med. Att det finns ondska har jag förstått, men när man ser det typ första hand, då blir man rädd. Rädd att någon kan skada ett litet barn till den graden att hon eller han är död och ska nu donera sina organ. Jag är i den operationssalen och får se detta lilla knyte en sista gång. Efter operationen har vi nu som standard att sätta en pyjamas på barnet så de inte åker nakna till bårhuset. Ska säga att detta är det ABSOLUT tyngsta inom mitt jobb, att ta hand om ett barn efter operationen är över. Tvätta av detta underbarn som förtjänade ett liv med lycka och kärlek, men istället är jag där och sätter på en pyjamas på ett dött barn. Jag lade min hand över pannan och önskade vila, fred och kärlek över den lilla själen.

När man kommer hem, så behöver man tid till sig själv, och man tittar runt om för att se kärlek och uppskattning. Som tur är, har jag fina barn och där känner jag så mycket kärlek och det hjälper mig igenom svåra stunder som igår.

Mitt hjärta värkte lite extra när jag tittade ut och såg lill snäckan som tog en paus i skottandet. Där finner jag mitt hopp och min kärlek.

Om du kan, krama om dina nära lite extra idag och se hur de små stunderna är de viktiga stunderna. Allt annat är bara oljud i bakgrunden och inte värt någon energi.

4 thoughts on “Den svåra baksidan av mitt jobb

 1. Vilket viktigt och fantastiskt jobb du gör. Mitt hjärta gör ont när jag läser det här blogg inlägget. Våra barn som är det finaste och viktigaste vi har. De som ska kunna ha tillit och känna sig trygga i sin hemmiljö och med de vuxna som finns i närheten. Så oerhört sorgligt och jag kan inte förstå hur jobbig en sådan arbetssituation kan vara. All styrka och kärlek till dig och dina kollegor!

  Like

  • Mitt hjärtar värker så mycket och jag kan inte fatta att någon vill ett barn så illa. Måste tänka på att detta lilla underverk räddar andra barn. Tack för din kommentar, betyder mycket

   Like

 2. Hej Marie,
  Men så fruktansvärt att någon kan skada ett barn så. Ja världen är så ond och jag har börjat tänka att vi tar för lätt så för givet att människor är normala men i verklighet så går ondskan mitt ibland oss. Och det verkar bli bara värre och värre. Jag ryser. Men du har ett jätteviktigt jobb och jag förstår att det sätter livet i perspektiv på det djupaste planet. Tack för din insats Marie!

  Kramen och ha en fin dag!
  Anneli

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s