Halloween godisregler

Detta är en mycket viktig grej till Halloween, vilken sorts godis ger man ut? Lite olika variabler som ingår i utdelningen av godis sakerna. Hur många barn förväntar man sig? Har man etablerat sig som ett bra godis hus sen tidigare år? Hur mycket vill man spendera på godiset? Om man har över, vill man ha godis som man sen själv ska trycka i sig?

I vårt område har vi runt 350 barn och då gäller det att vara redo. Barnen börjar gå ut för Trick or Treat när solen går ner så här är det runt 18 tiden. Min man går med Sophia runt om i vårt område och jag måste stanna hemma och dela ut godis eftersom det är en fulltids position i nästan tre timmar. Vill man gå med när ens barn ska trick or treat, då lämnar man en skål utanför dörren med godis och då kan barnen ta en godis bit. Det funkar faktiskt, barnen vet om att man kan inte sno allt godis och det är ju inte riktigt poängen heller. Så det är ett bra hederssystem tycker jag.

Jag brukar sitta ute på vår veranda annars blir det ett himla ringande på dörren, lättare att sitta ute plus att det är roligt att se alla barn som är ute och går runt i sina fina kostymer. Inte många barn som klär ut sig till något äckligt eller blodigt, mycket Disney prinsessor, Marvel hjältar, hundar, katter osv.

Alla barn som jag känner får en fullsize godis som typ Snickers eller Twix, andra får mindre choklad bitar men bra märken som typ Snickers eller Twix och MMs. Man vill inte vara snåla huset med taskigt godis, finns ju den billiga varianten som inte är så god eller kul. Jag brukar spendera runt 60 dollar på godis och det räcker bra.

Sophia ger sig ut med ett örngott, håller MYCKET godis och pappa har ett extra örngott med för att dumpa av godiset. Funkar perfekt!

Vad gör man när godiset tar slut eller om man själv är helt slut? Jo då släcker man lampan över verandan och då vet alla att där kan man inte ringa på dörren längre. Funkar jättesmidigt.

När man sen är färdig med trick och treat, ja då ska allt godis dumpas ut på golvet och då börjar sorteringen! Tror att Sophia tycker bäst om den stunden om jag skulle fråga vad som är bäst med Halloween kvällen. Jag brukar låta henne behålla 20 godis bitar och då är det viktigt att välja de rätta bitarna! Sen ger jag henne 10 dollar för resten och dagen efter tar vi med godiset till hennes skola och de skickar iväg allt Halloween godis till den amerikanska militären som är i Mellan Östern. Win win där liksom!

Jag är en Trusty provider och en Legend 😉

Advertisements

2 thoughts on “Halloween godisregler

 1. Gillar idén med att skicka godiset till soldaterna. Önskar jag bodde vid er så skulle jag mer än gärna skänka godis till soldaterna.

  Like

 2. Det systemet låter toppen, vilken bra idé att skicka iväg godiset till soldater utomlands! Ni (USA)har ju ett etablerat system för Halloween med “regler” som alla vet hur de ska följa. Här har det blivit trend med Halloween de senaste åren, men ingen verkar riktigt förstå NÄR och HUR man gör. Här är det ju inte lika vanligt att man pyntar framför sitt hus osv, så barnen ringer på hos alla, även folk som typ inte har en aning om att det ens är Halloween eller vad det är.
  Och sen är det många som inte går på rätt dag och jag glömmer aldrig när det kom några ungar flera dagar efter Halloween och ville ha godis, de blev inte så glada när jag sa att vi inte hade något och att Halloween ju var över sen länge 😉 Men jag tycker föräldrarna borde ta reda på vad som gäller och sen lära barnen.
  Anyway, jag är inte så glad för Halloween, men barnen tyckte det var kul när de var mindre.
  Kram Annica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s