Detta får mig att koka över!

Så jag läser Isabella Löwengrips blog och ibland läser jag nog mer kommentarerna som hon får än själva inlägget. Har ju förstått från henne att hon älskar att trissa upp läsarna så det blir många hits på bloggen. Alltså hennes läsare och hur OUT OF TOUCH de är, gör mig smått mörkrädd ibland. Lever vissa i dagens Sverige eller fast i någon lögn om hur det egentligen skulle kunna vara. Inte nog med det, vad folk tycker och tänker om USA är ju också helt uppåt väggarna. Här är en tjej som säger:

Jantelagen är det som ger dig sjukvård, utbildning etc om du kraschar.

Kom igen! Mitt svar:

Det håller jag inte alls med om. Finns ingen jäkla jantelag här i USA, och jag fick en utbildning, har sjukvård och nu har jag ett skitbra jobb och tjänar bra med lön. Jantelagen gillar inte när man gör bra ifrån sig och tjänar bra med pengar…

Då inflikar en annan med den här kommentaren:
Jantelagen är alla de skattefinansierade jobb som t ex tar hand om din döende mamma när du själv prioriterar att jobba. Andras hjälp. Var ödmjuk.
Då fick jag upplysa vad jantelagen är för något:

Jantelagen formulerar i ord den oskrivna lag, som säger att man inte får sticka ut och tro att man är bättre än andra på något sätt.

Du skall inte tro att du är något.
Du skall inte tro att du är lika god som vi.
Du skall inte tro att du är klokare än vi.
Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
Du skall inte tro att du vet mer än vi.
Du skall inte tro att du är förmer än vi.
Du skall inte tro att du duger till något.
Du skall inte skratta åt oss.
Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Svaret som följer:

Stämmer inte. Handlar enkom om att vara ödmjuk. Inget alla vapengalningar i US fattar givetvis. Inte heller när de blir uppsagda och tappar sin försäkring.

Marie – har du ingen förmåga att tänka i steg? Längre än näsan räcker?

Tydligen så har jag en ganska så lång näsa, måste vara det tjeckiska i mig ha ha och här är mitt svar:

Alla vapen galningar? Wow. Ok.
Kan även berätta att staten som jag bor i så har man skydd om man blir av med sitt jobb plus att alla som behöver sjukvård får det. Kan tänka mig att du inte visste det, eftersom din bild av amerikaner består av feta, dumma, falska vapen galningar. Men nu så är du lite bättre upplyst. Hoppas att du inte är alldeles knäckt när du inser att det svenska folkhemmet inte existerar längre…

Så vad jag läser är att folk i USA är vapengalningar, pussy grabbers som bygger en mur och river upp globala avtal, patetiskt land, fattiga är inte värda något, vapenlobbyns vagga. Ändå så tar sig ca 420 000 svenskar varje år hit till USA och många drömmer om att bo här…

Då skulle jag vilja upplysa om att pussy grabbers finns i hela världen därav ME TOO, vad Trump gör här i USA reflekterar inte över hur alla människor är här i landet, fattigdomen ökar i Sverige, sjukvården är inte som den har varit i Sverige. Mycket i Sveriges senaste val som jag inte kunde fatta och inte tusan tror jag att det är så i hela landet.
USA består av 50 stater och ibland tror jag att folk hemma i Sverige glömmer bort att det finns mer än NY, LA och Florida. Jag bor i en stat där man har rättigheter som anställd i ett företag, jag har sjukvård och skulle jag förlora mitt jobb så får jag vård genom staten precis som det är i Sverige. Om någon säger att man har det bättre om man är rik, så håller jag helt med, men så är det överallt, även i Sverige. Har vänner som inte är nöjda med den sjukvården som finns i Sverige och de köper privat sjukvårdsförsäkring.
En sak har vi INTE här i USA och det är jantelagen och tack för det! Den kan stanna i Sverige. Här är det OK att vara stolt över sig själv, att tro på sig själv, heja på andra och detta görs många många gånger med ödmjukhet eftersom många kom från ingenting och arbetade sig upp. Här är det inte fult att tjäna pengar.

Advertisements

4 thoughts on “Detta får mig att koka över!

 1. Hej Marie!
  Ja jag såg det där. Du är tapper som kommenterar. Jag läser ju också hennes blogg och tycker att hon är en helt fantastisk ung kvinna. Men oj så mycket avundsjuka och hat det finns i kommentarsfältet. Folk visar upp sina sämsta och bittraste sidor verkligen. De har ett giant chip on their shoulders och tydligen ett otroligt mindervärdighetskomplex, och sådana människor har ett jättebehov att klanka ned på USA. Jag och flickorna får ofta höra folks åsikter om USA på ett nästan oförskämt sätt. För vilken amerikan skulle gå fram till en svensk och säga en massa elaka saker om Sverige? Ingen jag känner till! Nej för det är fruktansvärt oförskämt. Ja, det här är alltså min vardag i Sverige….MAn blir less…Men på lördag drar vi till USA 🙂 Kramen och ha en underbar dag!

  Like

 2. Var hittar man “OUT OF TOUCH”? Skulle var intressant att
  läsa då och då. – Dina exempel är skrattretande och motsatsen.
  Gillar din blogg – alltid intressant.
  Läste om besvär med din tonåring, 15 år. Been there; garanterar att
  det blir bättre efter 16. 13-16 års ålder är jädrans svår. Den ljusnande
  framtid …. 🙂

  Like

  • Sök Isabella Löwengrips blog och där kan du få läsa kommentar som får en att undra hur folk tycker och tänker
   Tack för att du tycker om min blogg! Det gör mig glad!
   Himla tur för min 15 åring att vi har gått igenom detta med två av hans äldre brödrar och det blev ju bra till slut. Bara så drygt att gå igenom
   kram

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s