Det är fan inte lätt…

Att vara förälder måste vara världens tuffaste jobb. Det är fasiken inte lätt att hålla koll, ge dem utrymme, och gärna då samtidigt! Jag är absolut ingen helikopter morsa, sätter gränser men vill också uppfostra självständiga barn. Just nu är jag lite trött på min egen röst, mitt eget tjat och jag är trött på mig själv att jag ibland ger med mig eftersom jag är så trött på tjatet. Hoppas att du förstår vad jag menar!

Har en snart 15 åring, på onsdag, som vet precis ALLT och har svar på precis ALLT och get oss gärna råd över hur vi ska uppfostra lill snäckan. Han lägger sig gärna i konversationer som jag har med min man om olika saker som berör det allmänna familjelivet och det är så drygt att ha honom som en papegoja i bakgrunden. Då ber man snällt att han ska sluta och två minuter senare är han där igen med råd och då har jag inte tålamod och höjer rösten.

Gud i himlen vad jag avskyr att höja rösten, det är något som jag jobbar på att bli bättre med. Brukar gå undan och bara ignorera men ibland ser jag rött och blir så irriterad.

Nu så bor den härliga sonen med oss halva tiden och andra halvan hos sin pappa och det är faktiskt skönt. Hemskt att som mamma säga det, men jag behöver en paus för att kunna ladda om batterierna. Jag har nu även tagit hjälp av en familje terapeut som kan guida oss, både mig och sonen. Är ju helt medveten om att jag är inte den perfekta mamman och jag är öppen för alla tricks som finns för att hålla mig själv och sonen i schack.

Han är poppis bland sina vänner, lärarna tycker att han är trevlig ja lite väl snackig, och hans kompisars föräldrar älskar att ha honom över. Så det är ju bra.

Sa till honom häromdagen, jag har gått igenom detta med dina två äldre brödrar och jag ska klara mig igenom detta med. Då brukar han alltid titta på mig och små skratta. Ja du min käre påg, skratta bäst som skrattar sist….ha ha ha.

Advertisements

4 thoughts on “Det är fan inte lätt…

 1. Hej Marie….Samtidigt som jag känner din frustration så ler jag när jag läser det du skriver för det är såååå igenkännande. Japp! Jag känner mig ibland som om allt jag säger till min yngsta dotter är et tillrättavisande eller så talar jag om hur hon skall göra. Inte bra och det blir dålig stämning också. Trist! Men det är helt normalt att känna som du gör för man behöver få andas. Tänk på att det bara är ett stadie. Kramen, Anneli och tack för alla dina kommentarer hos mig 🙂

  Like

  • Blir så trött på att vara så negativ kring honom och det är bara tjat. Är jag på gott humör så kan han få mig arg på ingen tid alls. Jag måste bli bättre på att kontrollera mina känslor och inte låta honom ta över på det viset. Kram på dig!

   Like

 2. Det låter exakt som min 13-åring! Han vet mest och bäst och jag och mannen fattar ingenting. Han säger ibland saker utan att egentligen har tänkt igenom det och när man snällt tillrättavisar och påpekar att han faktiskt har fel, ja då “behandlar man honom orättvist” och han går till sitt rum för då är man bara emot honom och han tycker så synd om sig själv. Ja jisses, det är inte lätt att vara förälder!
  Kram Annica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s