Native American pow wow

Idag åkte vi till Mankato som ligger ca 90 min bilväg från Minneapolis och där fick vi uppleva en pow wow.

Pow-wow kommer från Narragansett ordet för “kloka högtalare. ” Inledningsvis en pow-wow var namnet på en man som hade en förmåga att bota sjuka och ge råd. Sådana vise männen har använts för att tolka människors drömmar, hjälp krigare finna framgång i strid, och bota sjukdomar. Dessa shamaner använt böner, sång och dans i stammar ceremonier. Under ceremonier där den vise mannen, indianer handlas, feasted och socialiserade. Ibland olika stammar samlades för att fira, spela musik och dans som de deltog i festligheter eller religiösa och andliga ceremonier. Med tiden kom dessa ceremonier som kallas pow-wows. p

Idag wows pow-hålls i Nordamerika, där indianer träffas för att dansa, sjunga, säljer traditionella indianska hantverk, och umgås med andra. Många människor som inte Native American njuta deltar i sådana evenemang också. De skura Internet för kommande Pow-wows och transporteras långa sträckor för att delta.

Cirkeln är den andliga centrum av Pow-wow och är välsignad med en andlig ledare. Dansarna får endast ange Circle från öster och färdas i samma riktning som solen. Den pow-wow sångare sjunga beröm av Skaparen, trumman fungerar som hjärtslag i stammen. Tillsammans är de sångare och trumslagare kallad “Drum”.Ceremonin börjar med Grand Entry. Detta tjänar till att hedra skaparen och är ett sätt för dansarna att hälsa på varandra. Efter Grand Entry finns det sånger och danser som ära veteraner och förfäder. Deltagarna håller flaggor under processionen. Dessa flaggor omfattar ofta den amerikanska flaggor, tribal flaggor och POW flaggor. Efter att hedra veteraner, fler människor kommer att gå med i dansen. Pow-wow arrangörer, stamhövdingar, prinsessor, och äldste är några av de människor som gick in i kretsen. Efter denna del av Pow-wow, är en bön talas och dansen fortsätter. När Round Dance annonseras, är alla välkomna att delta.Powwows. com är en webbplats som innehåller information om kommande pow-wows i Nordamerika. Människor som deltar pow-wows kan visa giltiga ceremonier, lyssna till berättare, köpa indianska hantverk och demonstrationer visa. De kan prova på olika typer av Native American mat och lära sig om kulturen i olika stammar.

En helt fantastisk upplevelse och jag är så intresserad av deras kultur. Här kan du se lite bilder från vår eftermiddag ute i solen.

Advertisements

2 thoughts on “Native American pow wow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s