Lönar sig att vara vänlig

Min SUV är en lease och ska lämnas tillbaka. När man lämnar tillbaka en lease så måste den inspekteras. Hur ser däcken ut, utsidan av bilen, insidan osv. Jag måste säga att jag var lite nervös eftersom däcken såg lite väl slitna ut och jag hade en repa på en dörr. Tog in bilen och fick den rengjord ute och inne, bästa 100 dollar jag har spenderat! Så när killen som skulle inspektera bilen kom över igår så blänkte den minsann i solen och insidan av bilen luktade som ny. Nu räckte ju inte det utan jag ville att bilen skulle ha så få anmärkningar som möjligt. Bästa och enklaste knepet…VARA TREVLIG!

Oj vad långt man kommer med ett leende och en trevlig attityd. Jag kan ju bara föreställa mig hur många idioter som han träffar på inom jobbet. Först ringde han och sa att det var strul med datorn och att han skulle bli lite försenad. Jag var väldigt förstående och sa till honom att inte stressa. Märkte genast hur tacksam han var för den attityden.

När han sen kom hem till mig så presenterade jag mig och skakade hand. Bra intryck och han såg rätt så nöjd ut när han såg bilen och hur fin den var. Jag ställde frågor om hans jobb och lite om honom. Folk tycker om att prata om sig själva och det är något som är så lätt att göra. Vi snackade, hade lite gemensamt när det kom till familj och att inte vara född i USA.

Vet du vad, mina utslitna däck klarade inspektionen, sparade typ 800 dollar på det. Repan i dörren skulle typ bli ytterligare 600 dollar men han skrev 250 dollar och jag pustade ut! Kom billigt undan och jag lärde känna en super trevlig människa! Jag fick ett email efteråt där han tackade för en trevlig och smidig inspektion plus att han tyckte det var roligt att prata.

Lönar sig att vara vänlig i alla lägen!

Advertisements

4 thoughts on “Lönar sig att vara vänlig

 1. Håller med!! Det kostar så lite att vara vänlig. 😃
  Och som du ger exempel på så tjänar man mest på det! 😊 Från 1300 dollar till 250, en riktig vinst.
  Men vad blir det för ny bil?

  Like

 2. Ja, det lönar sej alltid att vara vänlig, och det kostar ju ingenting.
  I ditt fall tjänade ju du också något.
  Förresten, det känns skönt att göra någon glad. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s