Vem hejar man på?

Idag var det ju inte snack om saken, klart som korvspa att jag hejade på Sverige! Ibland så dyker det dock upp olika situationer som t ex när USA spelar mot Sverige i hockey, då tycker mina barn att jag är dryg som hejar på Sverige. Men spelar USA mot t ex Frankrike, ja då hejar jag ju på USA.

Här i USA så har jag inget favorit lag egentligen i någon sport, tja kanske Minnesota Wild, vårt NHL lag. Annars så bryr jag mig inte om sporter och följer inga lag. Mina pojkar dock, de är helt vilda i sport och följer allt och kan allt. Det är med nöd och näppe som jag kan nämna två spelare i Sveriges VM lag i fotboll.

Sport här i USA är sjukt stort och då ska det gärna vara amerikansk fotball eller baseball, kvittar vilken nivå. Hysterin börjar typ redan i high school och är man duktig i någon sport så kan man få fullt stipendie till något college. Många föräldrar som tycker att deras barn är bäst. Jag är lite laid back i den här frågan, föredrar den akademiska biten i skolan över all sport. Det är helt crazy vad vissa skolor spenderar på att bygga fotball fields eller egna hockey arenor, ja modell mindre men ändå. Jag tycker att de pengarna skulle kunna investeras i barnen istället och en bättre skola. Shit vad jag låter europeisk när jag drar upp det i en konversation…

Hur som helst, idag njuter jag av Sveriges 3-0 seger över Mexico och bäst av allt?? Tyskland åkte ut! Auf Widersehen!

Vi kan väl njuta av den här bilden

Advertisements

3 thoughts on “Vem hejar man på?

 1. Jag har alltid hejat på tjeckerna, vad det än var för sport. Mest ishockey och även fotboll, fast inte så ihärdigt som i ishockey. Och så tänker jag fortsätta. Här kommer Sverige tvåa. eller trea. Slovakerna har också fortfarande plats i mitt hjärta.

  Like

 2. Kul att Sverige vann över Mexico. Heja Sverige! Visst ska vi njuta av bilden. Åh tänk att Tyskland är utslagna ur VM !!!!

  Like

 3. Härligt härligt !!!
  Ha, nä, vet inte om jag kan nämna fler namn i Svenska laget ☺️
  Fotboll är inte riktigt min grej. Och inte min mans heller.
  Fortsätter att hålla tummen för Sverige

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s