It takes a village

Jag hade aldrig lyckats få ihop pusslet med jobb, familj, tränings tider för barnen, en man som reser med jobbet om jag inte hade en helt fantastisk by som backar upp mig när det verkligen behövs. Brukar alltid säga, IT TAKES A VILLAGE. Jag är även en del av den byn och hjälper till när mina vänner behöver det. Inga frågor ställes utan man bara ställer upp.

Idag har jag och en kompis delat upp dagen eftersom våra flickor är hemma från skolan. Jag har ett jobb samtal, behöver åka till mataffären och städa upp lite här hemma. Sen på eftermiddagen kommer flickorna hit så min kompis kan uträtta sina ärenden i lugn och ro och hinna med ett möte i sin kyrka ikväll. Båda våra män reser med jobbet och jag har ju en del jour så när jag är hemma själv, då händer det att Sophia får sova över hos sin kompis. Vi hjälper även varandra så vi kan ha dejtkvällar med våra respektive. Har jag ett barn så varför inte ett till? De underhåller varandra och det är mysigt att ha små tjejer i huset som leker och skrattar.

Ibland har det hänt att jag sitter fast någonstans med jobbet och hinner inte hämta Reed på skolan eller få honom till baseboll träningen, då har en av grann mammorna ryckt ut i sista minuten och hjälpt till att köra. Igår kväll ringde en mamma och undrade om jag kunde åka och hämta hennes dotter efter hennes son var sjuk. Klart jag kunde!

Det är så skönt att ha min lilla by så att säga. Ingen som känner sig utnyttjad eller som tas för givet. Alla hjälper alla och i slutändan så är det barnen som mår bäst av det. De vet om att det finns en trygghet och att det är inte fult att fråga om hjälp. Ska nog påstå att det hjälper dem att blir uppmärksammade på andra som behöver en extra hand. Reed kom hem en dag i somras och berättade om en kompis som var hemma själv under dagarna när mamman och pappan jobbade. Reed undrade om hans kompis kunde komma hit tre dagar i veckan. Absolut!

Ha en fin torsdag och berätta om du har en BY som stöttar dig!

Två lediga tjejer ❤️❤️

Advertisements

8 thoughts on “It takes a village

 1. Nu har jag och min man inga barn än men om den dagen kommer så har vi min mans släktingar i närheten. Flyttade “några” mil, från Stockholm ner till Skåne, just för att komma närmare familjen, självklart inte bara för eventuell barnpassning utan för att få en mer vardaglig relation. Dessutom var det alltid vi som fick åka runt i landet när det blev högtider (tänk göra det med en baby i bilen *ryser*).

  Sedan hoppas jag på att man kan ställa upp för ens barns vänner och att man får hjälp tillbaka när den dagen kommer. Inser mer och mer att man som två personer inte mäktar själva utan behöver omgivningens stöd.

  Inspirerande inlägg – som de flesta! 🙂
  Alltid roligt med ett annorlunda perspektiv där du vågar säga vad du tycker och inte som i poliktsikt korrekta Sverige (även om jag älskar Sverige är det inte alltid det ideala landet) där det är hemskt att inte tänka som majoriteten. Mycket tänkvärda saker du tar upp och som jag i mångt och mycket håller med om… Så det är alltid lika roligt när jag ser att du har uppdaterat din blogg!

  Like

  • Hej! Tack för din kommentar! Heja Skåne, jag älskar mitt Skåne 😉. Älskar även Sverige, har bara lite annorlunda perspektiv över mitt gamla hemland nu när jag bor utomlands.

   Ha en fin helg!!

   Like

 2. Hade turen att bo i ett “tract house”, de första 10 åren som gift. Alla
  var i samma situation. Alla barn var allas barn. Kåkarna var så lika,
  så ungarna hade inget problem med att hitta toaletten, när dom blev nödiga. 🙂
  “Babysitting coop” var en välsignelse.

  Nu har jag bott här i ca 40 år och är “everybody´s grandma”. Alla ser efter mej
  och hjälper med sånt jag inte förmår längre, efter maken dog för 16 år sen.
  Tvekar inte att be om hjälp, osvensk som jag är. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s