Alltså på riktigt??

En FÅR inte lämna på förskolan för att träna. På förskolan ska barnen vara när du arbetar och under din restid till och från arbetet. Självklart har egenföretagare lika stor rätt till förskola som andra, men under den tid de _arbetar_

Barngruppernas storlek är orimliga och de som får ta stryk för att föräldrar använder förskolan under träning/handling/egentid är de barn som faktiskt har behov av att vara där långa dagar. T ex barn med ensamstående föräldrar, familjer där inte far/morföräldrar har möjlighet att hämta osv. Att även personalen blir mer och mer nedtyngda och stressade är något som är allmänt känt.

Jag menar inte att ”skamma” Isabella som mamma (som många andra här gör helt ogenerat, skäms!). Jag vill uppmana alla att stanna upp och tänka över sin egen roll i att en kommunal instans förfaller framför våra ögon.”

Den här kommentaren hittade jag på Isabella Löwengrips blogg och man kan inte sluta att förundras över andra tjejer som helt river henne isär som mamma och valen hon gör. Visst så förstår jag att Isabella hänger ut sitt liv och då får man snällt ta ris och ros, men SHIT vad mycket ris hon får.

Sen så kan jag inte sluta att förundras över storebror systemet när det gäller tiden som kan spenderas på förskolan och vad föräldrar kan göra under den tiden som barnen är där. Totalt främmande för mig. Så tydligen är det inte tillåtet att träna under lunchen, men man kan sitta på jobbet och glo i en timme? Får man ens gå ut och äta lunch på en resturang med sina arbetskamrater…

Sophia gick på en Montessori förskola och vi lämnade henne kl 0730 och hämtade henne vid 5. Hade jag en chans att springa eller ta mig till gymmet under dagen så gjorde jag det. Hur jag använder min tid är upp till mig.

Handlar det om svartsjuka? Blir förskoleläraren avundsjuk för att föräldrar har ett annat liv än henne under arbetsdagen? Är de så utslitna? Varför inte anställa flera? Bygga fler dagis? Här är det lätt att bli sarkastisk och säga, JA DET FINNNS NOG INTE PENGAR TILL DET. VART TAR SKATTEPENGARNA VÄGEN?? De verkar ju inte gå till unga, gamla eller till sjukvården…

Jag försöker verkligen att förstå detta. Vad jag är glad över…att jag inte bor i Sverige och måste ha en storebror som säger till mig vad jag kan göra med min tid. Nä tack för det.

Advertisements

8 thoughts on “Alltså på riktigt??

 1. Hej Marie,
  Jag har läst precis samma men fick lov att sluta läsa för den tragiska äckliga jantelagen och svenska avundsjukan visar verkligen upp sin allra sämsta skäms-sida i dessa kommentarer. Då kan du ju bara gissa vad jag får stå ut med ibland på mindre ort i Dalarna av alla brydi-brittor och bitter-fi***r som lägger sig i som några ordningspoliser bara för att man lever ett annorlunda liv med ett annat upplägg än vad som är vanligast. Ja, var glad att du bor i USA där det är högt i taket och där man slipper detta trams. Jag kommer nog snart jag med.
  Kram, Anneli

  Like

  • Har aldrig varit med om flera kvinnor som lägger sig i hur man är som mamma som just på hennes blogg. Man blir ju helt mörkrädd. Tänk om kvinnor kunde stötta varandra istället…jag tappar lätt respekt för alla dessa mammor som även ser sig som feminister. Nä, de är mobbare.
   Flytta du hit igen!!

   Kram

   Like

  • Hej Anneli, har du möjlighet att flytta från landet så gör det! Jag förberedde mig att flytta tillbaka till mitt hemland – Tjeckien med tyvärr, fick jag svår hjärtinfarkt och nu är det ingen som försäkrar mig där så jag har inte längre valet. Pass på så länge du kan.
   Maries mamma Jana Lund

   Like

 2. Anledningen till att det finns regler för att du enbart får ha barnen på förskolan under tiden du jobbar är att barnomsorgen är kraftigt subventionerad av staten i Sverige mot andra länder ex USA. Vi betalar bara en bråkdel och då kanske man får ta att det är vissa bestämmelser. Sen är det olika från kommun till kommun. Där jag bor är det bara under arbetstid medan det i Stockholm är ok att ex träna (eller göra annat) när barnen är på förskola. Så det handlar inte ett dugg om att förskollärarna är avundsjuka på föräldrarna!!!!! Det är även en stor brist på förskollärare i Sverige därav krav på vistelsetid då barngrupperna inte kan blir förstora. Det behövs uppbildas mer förskollärare i Sverige helt enkelt. Det är inte lätt att anställa fler när det inte finns några att anställa….

  Sedan kan jag som själv har förskolebarn tycka att jag själv ska få bestämma vad jag gör när jag har barnen på förskolan. Men nu är det inte så och man kan inte få allt häri världen. Sverige är ett otroligt bra land att bo i! Tycker i detta inlägg och dess kommentarer att det Sverige får oförtjänt mycket negativt. Sedan är USA också ett bra land att bo i, har själv bott där tidigare och jag älskar landet och folket som bor där. Inget land är väl perfekt varken Sverige eller USA. Man får väl helt enkelt fokusera på det som är bra.

  Håller helt med dig om hur kvinnor behandlar andra kvinnor. Har slutat läsa kommentarerna på ex Isabellas blogg för jag blir så upprörd hur folk beter sig. Att man har olika åsikter är en sak för så är det ju men att kasta skit på andra som många gör där är så dåligt! Enkelt när man sitter bakom en skärm…..

  Like

  • hej och tack för din kommentar! Klart att Sverige är ett bra land att bo i, men det finns alldeles för många regler och att finna sig i att det finns bestämmelser, ja det är inte riktigt min grej. Jag brukar alltid säga att jag är vuxen och vill gärna bestämma själv över min tid och min familj. Undrar varför det inte finns folk som vill utbilda sig till förskolelärare…
   ha en fin dag!
   Marie

   Like

   • Jo jag skulle nog också vilja bestämma lite mer över vad jag gör när mina barn är på förskolan, för det kan bli himla stressigt ibland med att hinna med träning och annat som ska göras när man inte får göra det när barnen är på förskolan. Så det är ju en klar nackdel…. Men att säga i Sverige att du vill träna (eller något annat) när barnen är på förskolan är som att svära i kyrkan. Då är man tydligen en himla dålig förälder… Andra mammor (främst) har så mycket åsikter om hur andra gör med sina barn så man blir alldeles trött. Fattar inte varför andra ska lägga sig i hur jag vill göra. Man har olika sätt att se på det här ämnet i Sverige och USA (och andra länder med) och jag tycker nog att USA är bättre än Sverige. I USA prioriterar man sig själv som förälder på ett annat sätt än i Sverige. Jag mår bättre om jag får träna och mår jag bättre så mår mina barn bra av det anser jag. Skulle vara skönare om jag kunde gå till gymmet direkt efter jobbet utan att ha dåligt samvete och sedan hämta barnen. De far väl inte illa av att vara lite längre på föskolan. Men som sagt man kan väl inte få allt….. haha

    Ha det bra!

    Like

   • Helt otroligt hur andra lägger sig i hur man lever eller vilka val man gör. Håller HELT med dig att man är en bättre mamma om man är i bra form plus är man aktiv så brukar man i regel ha en aktiv familj.

    Ha ha vill jag sitta i baren hela dagen för en behövlig paus från barnen eller svettas ut vardagsstressen på gymmet, så bör det ju vara ditt och mitt val 😂

    Ha en fin tisdag!

    Like

   • Ja verkligen 😂

    Baren lät inte helt fel 😉

    Inbland behöver man en paus och jag inbillar mig att barnen behöver en paus från mig också 🤪

    Ha det bra!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s