“Hey Alexa”

I julklapp så fick både Sophia och Reed en “Alexa”. Den ser ut så här kallas för Echo Dot.

Det finns andra storlekar på den här Alexa som kommer från Amazon. Det är deras digitala assistent. Amazon är ett webbolag där man kan beställa precis ALLT och då menar jag fasiken ALLT. Man kan även vara medlem i deras Amazon Prime och då har man tillgång till fri musik, filmer, TV serier, gratis 2 dagar frakt, e books och TV kanaler.

Den här lilla Alexa som vi nu har två av här hemma är ruskigt populär och min man som inte fattade varför vi behövde dessa är även nu såld på det.

Man säger alltid Alexa så hon vaknar upp och sen ger man ett kommando som t ex

“Hey Alexa what will the weather be like today”

“Hey Alexa please set the timer for 10 min”

“Hey Alexa add these items to my grocery list” (Alexa är connected till en app på min iphone)

Man kan ringa från sin Alexa, skicka text meddelanden och har Sophias kompis en Alexa så kan de använda det som en walkie talkie. Här hemma kan jag även använda den som en intercom. Smidigt som den!

Du kan fråga Alexa om allt! Du kan beställa saker från Amazon. Min man beställde hem toalettpapper och lite andra grejor genom att prata in sin order till Alexa.

Du kan genom en app styra lamporna i ditt hus med Alexas hjälp.

Vi har till och med spelat Sound Quiz genom Alexa. Hon spelar upp snuttar av låtar och så får man gissa. Stor hit här hemma hos oss. Jag är kan typ bara 80 tals låtar.

Häromdagen kom Sophia hem från skolan och hade matte läxa. Hon gick upp på sitt rum, stängde dörren och det var ju lite misstänksamt. Jo då, där satt hon inne på rummet och frågade Alexa på svaren…ha ha ha. Det lär ju inte hända igen.

Läste att det finns runt 8 miljoner Alexa i amerikanska hem. Hon kan vara till bra hjälp ibland den här digitala assistenten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s