Löss och halsfluss

alltså håller på att få panik med varje email från skolan som antingen säger att någon unge har löss eller halsfluss. Ska ju säga att jag föredrar halsfluss…

Här i Minnesota så finns det tydligen någon super variant av löss som inte bryr sig om lössmedel. Vilket jag inte ens skulle bry mig med att hålla på med ialla fall. Det finns kliniker här som bara gör lusbehandlingar. Man får en tid, åker in och de kollar håret för 15 dollar. Finns det löss eller ägg så behandlar de huvudet och då kostar det runt 125 dollar men sen så är skiten borta och man kan komma tillbaka för en koll utan extra kostnad efter en vecka. Men vilket skit det är med löss!

Sophia har sitt hår uppsatt VARJE dag hon är i skolan plus att jag sprejar något medel som tydligen lössen inte gillar. Luktar lite så där. Vet väl inte om det funkar men om lössen måste välja huvud, så kanske de väljer det andra!

Advertisements

1 thought on “Löss och halsfluss

  1. Hej,
    Ja usch ja…det där med löss. På en av skolorna där jag jobbar går det nu löss bland barnen och det börjar klia i hårbotten bara man tänker på det. Uppsatt hår och hårspray är toppen. Löss gillar inte behandlat hår.

    Kramen, Anneli

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s