alltså STOPP!

Viktig vecka för kvinnor i Saudi Arabien! Det har nu bestämts att de kan ta körkort nästa år och kvinnor har kämpat i många år för att kunna få köra själva. Läser du och ser hur dumt det låter?? Vi lever i 2017 och kvinnor i Saudi kan rösta sen bara något år tillbaka, men de kan inte ta körkort. De får inte gå ut utan att en mannen eller en bror eller pappa är med dem. Jag har läst en helt otrolig bok som heter Daring to Drive och här kan du läsa om henne. Artikel i svensk tidning.

Efter jag hade läst hennes bok så skämdes jag ännu mera över feminister som är ute och gapar om orättvisor. Pussy hattar…som kvinna så skäms jag att man protesterade mot Trumps kommentarer på ett sånt barnsligt sätt. Vem tar någon på allvar när man har en pussy hatt på huvudet?? Jag trodde ju alltid att man skulle vara snäppet bättre än den som är en bully. Om nu dessa pussy aktivister har stått och protesterat och kämpat för sina systrar i Saudi Arabien så förlåter jag den hemska hatten. Tveksam att de stod i ur och skur utanför Saudi ambassaden runt om i världen MEN jag kan ju ha fel.

Nu så hoppas jag verkligen att kvinnor i Saudi kan få friheten att demostrera och göra sin röst hörd. Jag tror dock att de kommer att vara smarta och kämpa lite mera med stil och på det sättet vinna den respekten som de förtjänar.

Har du chans att läsa boken, så gör det! Man inser rätt så snabbt hur bra man har det och hur viktigt det är att kämpa med klass och stil. Det bästa jag kan göra som kvinna och mamma, är att uppfostra min dotter till att bli självständig och stark, att inte ge upp och jobba hårt. Jag uppfostrar mina pojkar i samma anda och de tror inte att de är bättre än flickor bara för att de är pojkar. Många feminister som är ute och gapar om jämlikhet och rättvisa. Pinsamt. Håll käften och var bättre! Löneförhandla, kämpa, tro på dig själv och ge inte upp.

Har hört att värnplikten ska återinföras i Sverige…helt rätt att tjejer ska in och göra lumpen. Jämlikhet och rättvisa.saudi

Advertisements

1 thought on “alltså STOPP!

  1. Hej Marie, Håller fullständigt med ditt inlägg. Men gemene man har ju ingen aning, för de är inte så intresserade. I min mening så är Saudiarabien ett djupt svart hål som vi har kontakter med enbart på grund av regimens (kungahusets rikedomar och olja). Vår egen statsminister tordes inte ens uttala orden att Sauid är en diktatur när han blev tillfrågad av journalister, utan slingrade sig undan svaret för att inte göra Saudierna arga. Här har vi ett praktexempel på att pengar ALLTID går före människoliv. Ruskigt! Finns det något exempel på ett muslimskt land som upprätthåller demokrati och mänskliga rättigheter? Svar: NEJ!

    Kram och ha en fin helg!

    Anneli

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s