Feed my starving children

På måndag fyller Sophia 8 år och idag firade vi henne på ett ställe här i stan som packar mat till barn i tredje världen. Deras organisation heter Feed my starving children. Så istället för kalas här hemma med ballonger och presenter, mötte vi upp med 5 av hennes kompisar och vi hjälpte till att packa matpåsar. Kände att Sophia behöver inte kalas med en massa presenter och slänga pengar på ballonger och karaktärs tallrikar och muggar. Istället för en present så gav varje kompis en monetär donation till FMSC. Helt perfekt, eller hur? Kanske inte låter så kul och jag ska vara helt ärlig, Sophia var INTE såld på den här iden. Klart att hon ville ha presenter. Vi pratade om det och vad som är viktigast för henne och hon sa att kompisar är viktigast. Hon höll med om att göra detta jobbet tillsammans med kompisarna lät ju inte helt fel.

Vi var där i två timmar och packade 16800 måltider som nu kommer att kunna ge 46 barn mat för ett helt år. Sophia tyckte att det var ju kanon att hon hjälpte till och det kändes gott i hjärtat och nu vill hon göra det igen.

Vår donation blev 180 dollar. Inte helt fel!

Advertisements

3 thoughts on “Feed my starving children

  1. Underbart, Sophia! Jag förstår att det kändes bra när ni var färdiga. Vilket jobb ni har gjort! Stor kram på dig och dina fina kompisar!
    Jag älskar dig, min lilla fina flicka!
    Mormor

    Like

  2. Vilket fint kalas och underbart att barn och vuxna kan få hjälpa till att packa matpåsar. Man blir alldeles rörd av att se vilket bra samarbeta all härliga barn (och vuxna) hade när de jobbade. Fantastiskt fint att få hjälpa andra tillsammans med sina kompisar och känna glädje i hjärtat. Bästa kalaset!!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s