Semester!

Nu är jag ledig i en vecka och det ska bli så skönt! Här i Minnesota är det varmt, runt 28 till 32 grader varmt så poolen är ett fint alternativ till att coola ner sig lite. Har egentligen inga stora planer, det blir en hemma semester den här veckan. Min 13 åring har blivit utvald att spela baseboll i ett ALL STAR lag och det är en stor ära. Nästa vecka blir det full rulle med det plus att han ska börja ta lektioner för sin jägarexamen.

Sophia är nöjd med att vara hemma och leka med kompisar. Hon är en riktig utekatt och cyklar, springer, hoppar och leker hela dagarna med barnen i vårt kvarter. Precis som det ska vara tycker jag! Hon ska vara med i en parad imorgon med sitt Tae Kwan Do team och det ser hon fram emot.

Så hur funkar det med semester här i USA egentligen kanske du undrar…så här funkar det för mig!

På det första sjukhuset som jag jobbade på så fick jag 14 dagar om året plus 7 sjukdagar. Inte mycket att hänga i granen med andra ord.

På det andra sjukhuset som var ett militärsjukhus så fick jag 14 dagar, alla stora helgdagar plus 7 sjukdagar. Lite bättre men ändå inget att hänga i granen.

Nu när jag jobbar inom organ donation så genom mitt jobb har jag 5 veckor med semester och behöver jag en sjukdag så får jag ta en semesterdag. MEN! Nu så är det så att jag har lyxen att välja mina 13 dagar varje månad som jag har jour, och då kan man vara flexibel och ha lediga dagar utan att använda några semesterdagar. Jag brukar ha fem dagar ledigt varje månad i ett sträck. Men nu fram till november så kommer jag att ta en veckas semester varje månad. Annars vid nyår kan jag förlora semesterdagar. Man kan bara överföra ett visst antal dagar från ett år till det nya året. Helt OK med mig!

Min man har ingen semester! Hans företag låter sina anställda ta ledigt när de behöver det. Man bara säger till chefen en månad i förväg att man ska ta ledigt. Det funkar bra.vacation

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s