Lite irriterad

Ok så måste berätta en sak som irriterar mig lite.

Så varje år, sista skoldagen för Sophia, så bjuder jag in några mammor och deras barn från hennes klass. Vi simmar i poolen, vi har cocktails och barnen får pizza. Låter väl kul? Förra året var det en mamma, Deena, som hade hört att vi skulle vara hemma hos mig och hon frågade om hon kunde komma med sin son och sin yngste son. Why not? Herre gud vilket misstag det var! Hon tog över party planeringen som en värsta Martha Stewart och jag är mer den laid back typen och ville göra det enkelt och kul.

Det här året så bjöd jag INTE Deena men hon skickade minsann ett SMS och undrade om jag skulle ha  min traditionella End of School Party. Suck. Vem bjuder in sig själv? Suck.

Jag är verkligen inte så stroppig att jag säger vem som kan komma eller inte, men det här kände jag inte alls för. De andra mammorna är inte så förtjusta i henne heller, Sophia tycker inte om hennes pojke och varför i hela världen ska jag ha henne här när vi inte ens pratar under skolåret…

Skickade ett SMS tillbaka och förklarade att jag är lite busy med Noahs navy graduation, Sams high school graduation och det här året får Sophia bjuda in två eller tre kompisar. Och hon svarade NO PROBLEM.

Man skulle ju kunna tycka att nu var det problemet över, eller hur? Nä inte alls. Med en gång så tog Deena kontakt med två andra mammor som var här förra året och hon fattade ju direkt att de ska komma hit nästa vecka eftersom de tackade nej till hennes inbjudan att göra något efter skolan är slut.

suck.

Så två dagar senare så fick jag ett spydigt SMS från henne, Hope you will have fun with T and M.

Bestämde mig för att inte svara på det. Bestämde mig för att inte bli upprörd. Hade redan bestämt mig för att ha vänner över som jag känner mig bekväm med att vara med.

Varför finns det människor som måste vara med på allt och kan inte respektera att man är inte så sugen på att ha dem över??

Advertisements

5 thoughts on “Lite irriterad

 1. Håller med dig, du har inte någon avslutnings ´klassträff´ för barnen, skolan är slut och du får ha hemma vem du vill. Ordna dagen som du vill, i all enkelhet. Det finns alltid folk som tar gärna över. Sätter du inte stopp för det med det samma, förlorar du en trevlig dag med mammor och Sophia med sina kompisar. Hon får också leka med vem hon vill. Trivs hon inte med pojken då blir det krystat och det hela till slut ebbar ut. Är hans mamma den som styr, vill inte barnen fortsätta. Jag skulle säga till henne, om hon skulle säga något att det att flickorna träffas efter skolans slut är privat och inte för klassen. Punkt.
  Sådant är obehagligt. Slösa inte energi på henne, det har du inget för.
  Kram

  Like

 2. Hej!
  Alltså det här du skriver om är intressant!
  Under åren har jag ständigt råkat ut för precis sådana människor som tar över…Som mamman du beskriver.
  Nu har jag kommit på varför…Jo, för att jag skall lära mig hantera dem. Jag gick till och med till en Life Coach för att lära mig detta då det blivit ett sådant störande moment i mitt liv, alltså alla dessa gränslösa människor som har vad som kallas “Jag-Du problematik” (alltså de är omedvetna om var de slutar och var andra börjar) och som därför ständigt gör grova övertramp in i andras liv.
  Jag är precis som du. Vänlig, flexibel, och laid-back…och bossiga människor älskar sådana som oss. För de får härja fritt och vi blir så förvånade samtidigt som vi är väluppfostrade och inte vill ställa till med obehag. Men, jag fick lära mig att sätta gränser och stämma i bäcken och min life coach förberedde mig väl på att när jag började säga ifrån till människor som är vana att få styra och ställa och bossa så kommer dessa människor att gå i taket och börja skrika och uppföra sig illa. Ja, och precis så blev reaktionerna, men eftersom jag var förberedd så blev det hela bara en intressant process. Min svenska svägerska i San Diego, till ex. blev helt hysterisk och smällde igen grinden till mitt hus och sa upp bekantskapen med mig (och vi har inte saknat henne en sekund sedan dess :-). Dessa bossiga människor är också samma personer som säger “Jag känner inte igen dig längre. Du har blivit så konstig och förändrad” Men det betyder bara att du slutat dansa efter deras pipa. Samhället är fullt med osorterade människor, och vi behöver därför sätta sådana tydliga gränser att det blir ogenomträngliga murar. Det hela handlar om att vi måste värna om vår egen integritet. Stoppa alla Miss Bossy-Pants!

  Kram och lycka till!

  Anneli i Dalarna

  Like

 3. Mycket bra skrivet, Anneli i Dalarna.
  Det är rätt, man får sätta gränsen även om det inte är trevligt. De som är energitjuvar och bossiga människor får välja, antingen hålla sig borta eller respektera ens beslut.
  När att sätta gränser är gjort, känns det mycket bra!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s