Noah i flottan/navy

Tänkte skriva lite om hur Noah har hamnat där han är just nu. När han tog studenten förra året så hade han redan bestämt sig för att söka till flottan eller navy som det heter på engelska och jag kommer att skriva navy från och med nu.

Noah är en mycket smart ung man med mycket bra betyg. Han är duktig på att jobba och är noga med pengar och hur man spenderar sina slantar. Att gå på college här i USA är jättedyrt, runt 30 till 40 tusen dollar om året. Noah har inriktat sig tidigt på att bli civil ingenjör och ville inte plugga och sen vara fast i student lån för resten av livet. Går man in i navy och gör sina 4 år, så betalar de en del av din utbildning. Låter ju inte helt fel, eller hur?

När han ansökte till navy så fick han göra olika tester så de kunde placera honom, och han fick så höga test resultat att han fick göra tre ytterligare tester och han kom minsann in på Navy Nuclear Power School. Det innebär att han måste plugga i två år i Charleston South Carolina, lära sig hur kärnkraften driver de stora hangarfartygen och efter två år så måste han jobba 4 år på ett hangarfartyg. Eftersom han kom in på den här skolan så får han YTTERLIGARE hjälp med pengar till college när han är färdig. Hans plan är att gå på en av de bästa ingenjör skolorna här i USA och bli civilingenjör i kärnkraft. Det är en STOR efterfrågan på det just här i USA och han kommer lätt att få ett jobb i den privata sektorn efter han är färdig med navy och college. Då har han erfarenhet, en gratis utbilding och pengar på banken.

Noah är också en patriotisk ung man som vill serve his country and work hard for his and our freedom. The American navy is the most powerful navy in the world och han är mycket stolt över att vara en sjöman.

Vi är mycket stolta över honom och det ska bli så fantastiskt roligt att följa hans karriär.

Advertisements

4 thoughts on “Noah i flottan/navy

  1. Jag förstår att du är så stolt över din son. Vilka fina bilder i de senaste inläggen. Vilken jättebra utbildning han får på skolan i Navy. Fantastiskt att han får utbildning på college betald sedan. Det måste betyda oerhört mycket för honom.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s