Ingen lätt situation

inte lätt alla gånger att få ihop det när man är skild och barnen vill ändra om deras dagar med föräldrarna. Saken blir inte bättre av att de inte känner sig “hemma” hos sin pappa och hans fru. De tycker att hon inte behandlar dem som en del av familjen. Som mitt mamma hjärta gjorde ont när jag hörde det. Pojkarna var så ledsna och båda sa att de älskar sin pappa men de vill inte bo där. 

Hos oss så känner de att vi är en familj och Jeff behandlar dem lika och rättvist, ingen skillnad mellan pojkarna och Sophia. Vi gör saker tillsammans, vi har regler, vi har respekt och trygghet. Är vi en perfekt familj? Naturligtvis inte…ha ha

Jag var tvungen att ta kontakt med deras pappa och ta upp vad som pojkarna har berättat till mig. Klart att jag vill ha dem 100% av tiden, men det är ju inte rätt mot deras pappa. Då måste jag säga något och tro mig, det var ingen lätt konversation. Vi träffades och pratade om det. Han tog det så mycket bättre än vad jag kunde föreställa mig. Det blir lätt heta diskussioner så fort jag tar upp något med honom. 

Han uppskattade verkligen allt jag berättade, han vill ändra på saker hemma i hans hus och han vill inte förlora sin tid med pojkarna. Jag sa till honom att det viktigaste för mig, är att de har en relation med båda föräldrarna. Har deras styvmor det lite tufft med allt, så kanske hon kan få hjälp av familjeterapi. Jag vill att de har en sund relation med henne med. Hon gör mycket bra saker för dem, men hennes prioritet är hos hennes dotter och det märker pojkarna tydligt. 

Vi ska träffas imorgon och ha middag tillsammans med pojkarna och prata om situationen. Bara dem och jag plus deras pappa. Detta kanske löser sig bättre än vad jag kunde ana. 

Delar med mig av detta, väldigt personligt, men jag tycker att vissa livserfarenheter måste man prata om och kanske någon annan kan få hjälp av min situation eller har råd och tips till mig.

  

Advertisements

5 thoughts on “Ingen lätt situation

 1. Det blir säker bra, pojkarna måste vara öppna och berätta hur de upplever situationen i pappas hem. Det är definitivt inte bra att ha det så som de har det. Det måste lösa sig genom ett samtal. Kommunikationen är jätte viktig.

  Like

 2. Jo, ni har rätt. Kommunikation är jätteviktigt. Mina föräldrar kunde inte prata ordentligt med varandra förrän typ 8 år efter skilsmässan och det påverkade umgänget och våra relationer. Idag kan jag se på deras förhållande och tänka att jag inte skulle vilja leva så. Det är en sak om man väljer att inte leva tillsammans, men man MÅSTE kunna prata som folk. Särskilt om man har barn tillsammans.
  Jag tycker att du är modig och klok som vågar ta upp det med barnens pappa. Det är tydligt att familjen är i fokus för dig och Jeff, att ni vill barnens bästa. Kram på er. 🙂

  Like

  • Det är skit svårt att prata med någon som behandlar en som skit, men jag bestämde mig tidigt i skilsmässan att jag måste göra vad som är rätt för barnen. Att behandla deras far som en skit kändes inte rätt. Man vinner på att behandla en person med respekt

   Kram på dig!

   Like

 3. Tycker ni gjorde detta bra! Och tufft gjort av dig som tog upp det med barnens pappa. För många hade det inte varit så självklart att göra det.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s