Får ta upp det igen.

jag skriver om detta ämne typ en gång om året, hemmamammor och sen kommer skilsmässa och så står man där utan jobb och inkomst. 

För ca en månad sedan blev jag kontaktad av en Facebook kompis, hon bor i närheten men vi träffas inte. Kände varandra när pojkarna var små och nu är vi bara FB kompisar. Nu så har hon då följt min hälso och träningsresa på FB och vill nu börja må bättre själv. Hon har gått med på samma gym och imorse var vi på spinning tillsammans. Efter klassen fick jag en ledsen historia om hur hon och hennes man är två sekunder från en skilsmässa. Hon vill inte skiljas, utan nu vill hon må bättre och försöka rädda sitt äktenskap. Efter att ha varit hemmamamma i nästan 15 år så börjar hon förstå att hon måste skaffa ett jobb om hon nu blir singel. 

Jag vill skaka om tjejer som gifter sig och sen litar på att maken ska ta hand om allt det ekonomiska för resten av livet!!!! Ett äktenskap är inte ett garanti för evig lycka! Tro mig, jag vet. Har skiljt mig och skapat min egen karriär mitt i all drama skit. Ingenting jag rekommenderar. 

Min kompis sa idag, “I am so jealous that you have a career”

Ja du, jag har jobbat hårt för att kunna ha det jobbet som jag har. Skulle något hända, då är jag ekonomiskt självständig. Aldrig i livet att jag lägger min ekonomiska framtid i någon mans händer. Nä tack, jag lärde mig den läxan den hårda vägen. Min ex make är en lärare så det var ju inte så att vi rullade runt i dollar sedlar.  

 
Jag hoppas verkligen att hon kan finna sig själv och förhoppningsvis rädda sitt äktenskap. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s